27 Şub 2018
Vakfımıza yapılan operasyon sonrası yandaş ve tetikçi medya iftiralarına hız kesmeden devam ediyor. Öncelikle 30 Ocak Salı günü yapılan baskını ve maruz kaldığımız haksız uygulamaları adeta fırsata çevirerek çarpıtma, karalama ve iftiranın her türlüsünü içeren haberler yaparak, Alparslan Kuytul Hocaefendi ve Furkan Vakfına kumpas girişimde bulunan haber sitelerini şiddetle kınıyoruz! Delilsiz ve ispatsız haberler yapması ile tanınan yandaş medya, hiçbir delil ve dayanağı bulunmayan haberleri servis ederek Vakfımıza bir kumpas girişiminde daha bulundu. 30 Ocak’ta vakıf binamızda ve evlerde yapılan aramalarda vakfın kasasından çıkan 350 bin lira sanki evlerden, kutulardan (!) çıkmış gibi haber yaparak tetikçiliğe soyunan bazı medya kuruluşları, iftiraları tutmayınca, bu kez de operasyondan yaklaşık 1 ay sonra vakıftan sahte makbuz çıktığını iddia etti. Hatırlayacağınız üzere vakfımıza usulsüz şekilde arama yapılması konusunu yaklaşık 20 gün evvel kamuoyu ile paylaşmıştık. 30 Ocak’ta yapılan operasyonda vakfımız onlarca polisle gün boyu aranmış, ancak istediklerini bulamamış olacaklar ki birkaç gün sonra emniyet güçleri tarafından usulsüz bir arama daha yapılmıştı. Usulsüz arama sonrası avukatımız Adem Tural konuyla ilgili açıklama yaparak ‘bundan sonra sunacakları hiçbir delil güven arz etmiyor’ demiş ve usulsüz arama sonrası olası iftiralara işaret etmişti. Usulsüz arama sonrası böyle bir haberin ortaya atılması akıllarda ciddi soru işaretlerinin oluşmasına sebep olurken, sürekli iftira ve asılsız haberlerle Vakfımıza yönelik karalama kampanyası uygulayan haber sitelerinin atmış olduğu ‘3 milyonluk vurgun’ başlığı ise kamuoyu tarafından yeni bir karalama kampanyası olarak değerlendirilmektedir. Bugüne kadar hakkımızda karalama amaçlı yapmış oldukları haberlerin hiçbir dayanağı olmadığı gibi vakfa ait olduğu iddia edilen makbuzlar da resmi hiçbir delile dayandırılmamaktadır. Üzerinde vakfa ait amblem, mühür ve imzanın bulunmadığı kağıt parçalarını vakfa aitmiş gibi göstererek haber yapan sitelerin bir kez daha habercilik anlayışını bırakarak, tetikçiliğe soyunduğu görülüyor. 'Sahte makbuzlarla 3 milyonluk bağış toplanarak, suç örgütüne yardım etti' diyecek kadar habercilikten uzak yayın yapan bazı haber sitelerinin amacı ise bir kez daha aşikar oldu. Halkımızın da malumu olduğu üzere kurulduğu günden bugüne kadar daima milletinin maslahatı ve hayrı için faaliyetler yürüten Vakfımız bu güne kadar hiçbir usulsüzlük ve yasa dışı uygulamada yer almayacak kadar temizdir. Toplumda bozulmuş olan ahlakî ve insanî değerleri düzeltmek için Kur’an ve Sünnet çerçevesinde gece gündüz faaliyetler düzenleyerek, adını daima hayırlı işlerle duyurmuş olan vakfımızın tertemiz adı, yandaş ve tetikçi medyanın atmış olduğu iftiralarla bir kez daha kirletilmeye çalışılmıştır. Adımızı kirletme çabaları her seferinde sonuçsuz kaldığı gibi bu kez de sonuçsuz kalarak vakfımızın kurulduğu günden itibaren tertemiz olduğu yaşanan son olaylarla bir kez daha ispatlanmış oldu. Bu asılsız haberleri yapanları Allah'a ve vicdan sahibi halkımıza havale ediyoruz. Geçirdiğimiz bu zorlu süreçte herhangi bir kaynağa dayanmadan, mesnetsiz, adeta toplumda bir algı oluşturacak şekilde yaptıkları haberleri kaldırıp bir tekzip yayınlamadıkları takdirde yasal işlem başlatmak da dâhil tüm meşru yolları kullanarak bu durumun üzerine gideceğimizi, gerekirse attığı iftira ve çarpıtmalar hakkındaki bütün delilleri Kamuoyuna sunarak bu durumu açıklığa kavuşturmak için bütün imkânlarımızı kullanacağımızı tüm halkımıza duyuruyoruz.