26 Nis 2017
23 Nisan 2017 günü Adana’da tertiplemek istediğimiz konferansımızın iptali ve Hükümete yakın isimlerden Cem Küçük’ün İslami camiayı kapsayacak ağır ifadeleri üzerine tertiplemek istediğimiz basın açıklamasına uygulanan polis şiddetinin yankıları devam ederken, Akit TV’nin Vakfımız ve Alparslan Kuytul Hocaefendi hakkında ortaya attığı çirkin iftiraları şiddetle kınıyoruz. Akit TV, iki gün üst üste yaptığı yayınında; 22 Nisan günü basın açıklamasına katılmak üzere Atatürk caddesine girmeye çalışan halka şiddet gösteren polisleri de içine alan haberlerinde olayın FETÖ işi olduğunu ve o şiddeti uygulayan polislerin de FETÖ’cü olduğunu ileri sürdü. Olayı sanki üç beş polisin taşkınlığı gibi göstermeye çalışan Akit TV, bununla yapılan büyük zulmü ve arkasındaki güçleri gizlemek istemektedir. Polislerle ilgili iddiası İçişleri Bakanlığının işidir ancak bizimle alakalı iftirasını şiddetle kınıyoruz. Vakfımızın ve Alparslan Kuytul Hocaefendi’nin hiçbir örgüt ya da herhangi bir dış mihrakla zerre kadar alakası olmadığı gün gibi ortadadır. Bu çirkin iftirası Akit TV’nin halk nezdindeki güvenilirliğini bir kez daha bitirmesine sebep olmuştur. Bu iftiracı kanalı Rabbimizin yüce adaletine ve halkımızın vicdanına havale ediyoruz. Yandaş yayınlarıyla birçok kesimden tepkiler toplayan Akit TV’nin Muhterem Alparslan Kuytul Hocaefendi ve Vakfımız hakkındaki çirkin iftiralarını şiddetle kınıyoruz.