10 Nis 2015
Furkan Eğitim Ve Hizmet Vakfı 1994 yılında Adana’da kurulmuş olup kurulduğu günden bu güne vatanına, milletine faydalı, ahlaklı, disiplinli, çalışkan dindar bir nesil yetiştirmeyi kendine hedef edinmiş bir vakıftır. Bu amaç doğrultusunda kuruluşundan bu güne Türkiye’nin birçok il ve ilçelerinde aynı zamanda Yurt dışında kadın ve erkeklere yönelik resmî prosedürlere uygun bir şekilde konferans, seminer vs. tertiplemektedir. Bazı yerel haber sitelerinde vakfımızla ilgili “Hizbullah Yanlısı İslamî Terör Örgütü” gibi bir ifade kullanılmıştır. Furkan Vakfı olarak bizler, bu iftirayı reddediyor, Hizbullah ya da benzeri çevrelerle uzaktan yakından hiçbir ilgimizin olmadığını belirtiyoruz. Bu haberi yapanlar ya bizi tanımıyor ya da yanlış tanıyorlar. Ahmet Taner Kışlalı’nın öldürülmesine bizde karşıyız. Silahlı bıçaklı eylem taraftarı olanların adı ne olursa olsun vakfımız buna karşıdır. Annenin diz kapağı ile göbek arasının kendi çocuğuna dahi gösterilmeyeceği konusuna gelince bu vakfımızın veya hocamızın değil İslam’ın görüşüdür. Bu, herkes annesinin diz kapağının üstüne baktığında tahrik olur veya annesine kötü gözle bakar ya da annesinin namusuna saldırır demek değildir. Böyle yapabilecek ahlaksız insanlar olabileceği için İslam buna karşı önlem almaktadır. Hem bu konuda gazete ve televizyonlarda çıkan birçok iğrenç haber İslam’ın bu görüşünün doğruluğunu ortaya koymuştur. Vakfımızın www.furkanvakfi.net resmî sitesinde bu ve benzeri ithamlara karşı her türlü bilgi ve görsel materyaller mevcut olup bizi tanımak isteyenlerin bilgisine sunulmuştur. Bizim sizi tanımadan sizin hakkınızda hüküm vermediğimiz gibi siz de bizi tanımadan bizim hakkımızda hüküm vermemelisiniz. Kutlu doğum etkinliklerinin başladığı şu günlerde Ahmet Taner Kışlalı Spor Salonunu böyle bir programa tahsis eden Gazi Emir Belediyesi’ne Furkan Vakfı olarak teşekkür ediyoruz. Furkan Eğitim ve Hizmet Vakfı