12 Mayıs 2018
07.05.2018 tarihinde Furkan düzenlenen 2. Şafak operasyonu ile gözaltına alınan ve bugün adliyeye sevk edilen 21 kardeşimiz ile ilgili yandaş ve tetikçi medya yine ‘algı operasyonuna’ soyundu. Soruşturmada gizlilik kararı olması sebebiyle aile ve avukatlara dahi bilgi verilmezken yandaş ve tetikçi medya ‘milyonluk para akışından’ bahsettiği haberlerle algı oluşturarak İslami faaliyetler ve hizmetler yapan vakfımıza itibar kaybettirmeye çalışmaktadır.
Daha evvel de 30 Ocak 2018 tarihinde yapılan operasyon neticesinde vakfın kasasından çıkan 350 bin lira için ‘vakfın kasasından servet çıktı’ başlıkları atan medya amaçladığı algıyı oluşturamayınca ‘3 milyonluk vurgun’ başlıkları ile algı haberler yaparak vakfımıza itibar kaybettirmek amaçlanmıştı. Ancak halkımızın desteğiyle kurulan kumpas çökertilmiş ve algıcı medyanın haberleri sosyal medyada alay konusu olmuştu.
Yandaş ve tetikçi medya tarafından bugün yayınlanan haberlerde ise gönüllülerimizin hesaplarından çıktığı iddia edilen 80 milyonluk paradan bahsedildi. 350 bin ve 3 milyonluk vurgun iftirası tutmayınca bu kez rakamı daha da arttıran medya oluşturmak istediği algıyı bu yöntemle elde etmeye çalıştığı görülmektedir. Pervasızca iftira atarak milyonlarca paradan (!) bahsedilen çarpıtma haberlerle, bağışlar neticesinde elde edilen gelirler sanki fakirlere ve öğrencilere harcanmamış da şahıslar kendilerine kullanmış gibi gösterilmek istenmektedir. Bu yönde çıkan haberlerin tamamı asılsız olmakla birlikte yapılan haberlerle halkımızın desteği ve güveni sarsmak amaçlanmaktadır.
24 yıldır yapmış olduğumuz tüm faaliyetleri halkımızın gözü önünde ve şeffaf bir şekilde gerçekleştirmemiz sebebiyle faaliyetlerimizin hangi amaca hizmet ettiği, elde edilen bağışların nerede kullanıldığı bizzat halkımız tarafından çok iyi bilinmektedir. Oluşturmaya çalıştıkları algılar ile faaliyetlerimize halel getirmeye çalışıp itibar kaybı yaşamamızı isteyen bu iftiracı haber sitelerini şiddetle kınıyor, yıllardır bize güvenen ve iftiralara uğradığımız bu süreçte bizden desteğini esirgemeyen tüm halkımıza teşekkürlerimizi beyan ederiz.
Yandaş ve tetikçi medyanın yaklaşık 5 yıldır çeşitli iftiralar ve karalama kampanyaları ile mücadele eden vakfımız, dozu artarak devam eden iftiralara karşılık yılmadan yoluna devam edecektir!