02 Şub 2018
30 yılı aşkındır toplumun ihyası için çalışan, halkın teveccühü kazanmış bir hareket haline gelen, terörle hiçbir ilgisi olmadığı tüm Türkiye tarafından bilinen Vakfımız 30 Ocak Salı sabahı 5.30 sularında Adana Cumhuriyet Başsavcılığı talimatıyla Adana Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü tarafından baskın düzenlendi. Şafak vakti düzenlenen operasyonda Alparslan Kuytul Hocafendi’nin de aralarında bulunduğu 21 kişi gözaltına alındı. Asayiş, Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele (KOM), Çevik Kuvvet ve Özel Harekat şubelerinden polislerin de katıldığı baskında hiçbir direnişin olmadığı ev ve iş yerlerine demir kapılar koçbaşlarıyla kırılarak girildi. Vakfımızın Genel Merkez Binasına düzenlenen baskına yüzlerce polis katıldı. Vakıf binasında yapılan aramanın 30 Ocak Salı günü şafak vaktinden itibaren gece geç saatlere devam ettiği ve halen vakfa girişlere izin verilmediği öğrenildi. Arama sonrası vakıf binasında çekilen fotoğraflarda terörle mücadele ekiplerinin postalları ile vakfın mescidine girdikleri görüldü. Ayrıca eş zamanlı yapılan baskında girilen evlerde de aynı muamelenin yapıldığı öğrenildi. Polislerin Müslümanların namaz kıldıkları yerlere bu şekilde saygısızca girdiklerini gösteren görüntüler Müslüman halkın tepkisine sebep oldu. Yapılan baskının ardından Furkan Vakfı resmi sitesine, islamidersler.com ve furkannesli.com sitesine Furkan Vakfı ve Alparslan Kuytul Hocaefendi’nin resmi Facebook adreslerine erişim engellendi. BTK tarafından koruma tedbiri uygulanarak erişim engeli konuldu.

SOĞUK HAVA ŞARTLARINA RAĞMEN HALKIN EMNİYET NÖBETİ

Furkan hareketi mensuplarından gözaltına alınan kişilerin aileleri ve arkadaşlarının bekleyişleri 30 Ocak Salı sabahından itibaren sürüyor. Alparslan Kuytul Hocaefendi'nin eşi, abileri ve yeğenleri de bekleyenler arasında. Soğuk havaya rağmen bekleyen halk, geceyi emniyetin önünde kaldırımlarda geçirdi ve hala beklemeye devam ediyor. Bekleme esnasında çevreye herhangi bir zarar gelmemesi için hassasiyet göstermekteyiz. Emniyet bekleyenleri dağıtmak için zaman zaman müdahale girişimde bulunsa da itidalli davranış ve uzlaşma yoluna gitmemiz sonucu anlaşmaya varıldı. Terörle hiçbir ilgimizin olmadığı tüm Türkiye tarafından bilinen Hareketimize yapılan bu operasyona vakfımıza gönül verenler sosyal medyada büyük tepki gösterdi. Sevenlerinin sosyal medyada yoğun desteği ve emniyet önüne bilgi almak, geçmiş olsun demek için geliş gidişlerin artarak devam ediyor.

OLAYI FIRSAT BİLEN MEDYA ARACILIĞIYLA KARALAMA KAMPANYASI BAŞLADI

Operasyonla ilgili 24 saat hiçbir bilgi verilmemesi ile ilgili mahkeme kararı olduğu söylenen ve çok gizli olması sebebiyle ailesi ve avukatlarına bile kesinlikle bilgi verilmeyen operasyon hakkında Akit TV ve Milliyet'in içinde bulunduğu bazı basın kuruluşlarına bilgi sızdırıldığı görüldü. Furkan Hareketi mensupları temiz adlarına leke sürülmesine sebebiyet veren tüm paylaşımlar konusunda gerekli mercilere başvurarak hakkımızı savunacağımızı bildiriyoruz.

FURKAN VAKFI’NA İLGİNÇ BİR YASAK GETİRİLDİ

Adana Valiliğinden yapılan açıklamada, Furkan Eğitim ve Hizmet Vakfı'na ve vakıf yöneticileri ile vakıf ile irtibatı tespit edilen şüphelilere yönelik operasyon düzenlendiği ve birçok yöneticisi ile irtibatı tespit edilen şüphelilerin gözaltına alınmasını protesto etmek amacıyla, Furkan Eğitim ve Hizmet Vakfı adı altında veya bu vakıf ile irtibat' ya da iltisakı bulunan şahıslar tarafından, il genelinde park, genel yollar, kamu binaları önleri, STK önleri, umuma açık ve kapalı alanlarda umuma açık veya kapalı yer toplantıları, basın açıklaması, açlık grevi, imza stantları, çadır kurma, oturma eylemi gibi tüm faaliyetlerinin 2911 Sayılı Toplantı Gösteri Yürüyüşleri Kanunu'nun 17'nci maddesi, 2935 sayılı Olağanüstü Hal Kanunu 11/m maddesi hükümleri doğrultusunda yasaklandığı belirtildi.

TETİKÇİ MEDYA FIRSATTAN İSTİFADE EDİYOR

Olayları fırsat bilen tetikçi medya, fırsattan istifade ederek vakfa ve Alparslan KUYTUL Hocaefendi'ye karalama kampanyası başlattı. Atılan bazı iftiralar: Vakıf binasına 'mahzen' benzetmesi: Binanın kendi projesinde bulunan ve aynı zamanda devlet destekli SODES (Sosyal Destek Programı) projesi için kullanılan bodrum katına mahzen benzetmesi şaşkınlıkla karşılanırken, bu çirkin benzetmeyi yapan sitelerin kötü niyetleri de deşifre oldu! Ayrıca mahzen benzetmesi yapılan etüt merkezinde sınava hazırlanan öğrencilere ücretsiz Arapça, Türkçe ve Matematik dersleri ve deneme sınavları yapmaktaydık. 'Sistem odası' iddiası: Topluma hitap eden tüm STK'ların ve hayır kuruluşlarının sosyal medya hesaplarının olması gayet doğal ve bu paylaşımların belli bir noktadan yapılıyor olması anlaşılabilir bir durumdur. Bu amaçla birkaç bilgisayardan oluşan odanın 'sistem odası' olarak adlandırılması Furkan Vakfı komploya maruz kaldığımızı gösteriyor. 'Afrin Operasyonu hakkında olumsuz paylaşım ve terörü övücü propaganda faaliyetleri yürüttüğümüz' iddiası: Bilindiği üzere Alparslan KUYTUL Hocaefendi, Afrin operasyonunu değerlendirirken şehitlerimize dua etmiş, bölünmeye karşı olduğunu ifade etmişti. Eğer yıllardır yaptığı siyasi analizler dikkate alındığında bunlar açıkça görülecektir. Ayrıca terörü sürekli lanetleyen ve teröre çözüm üretmeye çalışan Alparslan KUYTUL Hocaefendi'ye bu iftiranın atılması insafsızlıktır. Bu açıklamalar, Hocaefendi'nin toplumsal olaylara ne kadar duyarlı olduğunu gösteriyor. Böylesi geçmişte olan ve açıklamaları yapılmış, Furkan Vakfı'nın suçlu bulunulmadığı konuların tekrardan gündeme getirilmesi, aslında bu karalamaları yapanların ellerinde gerçekçi bir delil olmadığını gösterir. Furkan Vakfı üyelerinin emniyet yetkililerinden edindiği bilgiye göre emniyetin basına böyle bir bilgi vermesi yasak olduğu öğrenildi. Operasyonla ilgili 24 saat hiçbir bilgi verilmemesi ile ilgili mahkeme kararı olduğu söylenen ve çok gizli olması sebebiyle ailesi ve avukatlarına bile kesinlikle bilgi verilmeyen operasyon hakkında basına bilgi verildiği görüldü. Dün sabah saatlerinde Furkan Eğitim ve Hizmet Vakfına polisin yaptığı hukuksuz baskının azami süresi bittiği halde vakfın merkez binasına giriş keyfi olarak engellenmeye devam ediyor.

ALPARSLAN KUYTUL HOCAEFENDİ’NİN AVUKATINDAN BEKLENEN AÇIKLAMA GELDİ

Avukatların verdiği bilgiye göre Alparslan Kuytul Hocaefendi’nin ve diğer kişilerin sağlık durumlarının ve morallerinin iyi olduğu belirtildi. Avukatın açıklamaları şu şekilde: “Alparslan Kuytul Hoca ile görüştük. Kendisinin sizlere selamı var. Sevenlerine desteklerinden dolayı teşekkür ediyor. Herhangi bir psikolojik, fiziksel bir sorunu yok. Emniyet mensuplarının kendilerine gayet saygılı davrandığını, bir baskı altında olmadığını söyledi. Alparslan KUYTUL Hocaefendi’nin sağlık durumu gayet yerinde, morali gayet yüksek. Selamları var sizlere. Şimdilik bir problem yok. Ve en yakın zamanda çıkmasını düşünüyoruz. Bu süreç böyle devam edecek ve bizler de üzerimize düşen göreveri yerine getireceğiz. Şimdilik bilmeniz gerekenler bunlardır.” Devam eden soruşturma ile ilgili ise henüz net bir açıklama yapılmadı. Hangi suçun isnat edildiği ise bilinmiyor. Ailesi, akrabaları, talebeleri binlerce sevenlerinin meraklı bekleyişi devam ediyor. Biran olsun eşi Semra Kuytul Hocahanımın ve diğer yakınlarının bu süreçte Hocaefendi’yi yalnız bırakmadıkları görülüyor. Gözaltına alınan, kanunsuz hiçbir şey yapmamış bu 23 kişi ile ilgili, aile akraba ve arkadaşlarının en büyük temennisi en kısa sürede serbest bırakılmaları.

FURKAN VAKFINA ADANA VALİLİĞİNDEN HAKSIZ KARAR!

Vakfımıza yönelik engellemeler devam ediyor. 30 Ocak Salı sabahı yapılan operasyonun ardından Adana Valiliğinden alınan yeni bir haksız kararla Furkan Vakfının faaliyetlerinin geçici olarak men edildiği bildirildi. Adana Valiliğinden yapılan açıklamada, "Adana Cumhuriyet Başsavcılığı’nca yürütülen, 2016/47740 sayılı soruşturma kapsamında, Vakıflar Genel Müdürlüğünün de görüşleri doğrultusunda Anayasa’nın 33. ve Türk Medeni Kanunu’nun 115. maddesi gereğince, Adana ilinde bulunan 'Furkan Eğitim ve Hizmet Vakfı' ile tüm şube ve temsilcilikleri, İçişleri Bakanlığı’nın 31 Ocak tarihli olurları ile geçici olarak faaliyetten men edilmiştir." denildi. 20 yılı aşkın bir süredir yapmış olduğu hizmet faaliyetleriyle halkın teveccühünü kazanmış Vakfımıza karşı Valilikten alınan bu karar kamuoyunda büyük şaşkınlıkla karşınlandı.

ENGELLEMELERİN GERÇEK SEBEBİ

Alparslan Kuytul Hocaefendi konferanslarının engellenmesi sürecinde yaptığı bir konuşmasında gerçek sebebini şu sözlerle açıkladı; “…İşte bütün mesele bu hareketin büyümesi! Artık mızrak çuvala sığmıyor! Bu hareket İslam medeniyetini savunuyor! İşte bütün mesele, bu hareketin tevhidi anlatıyor olması!... Sadece kültürel faaliyet yapıyor olsaydık bizi başlarında gezdirirlerdi. İslam düşmanları tevhidi anlatmamızdan ve büyümemizden rahatsız. Hükümete gelince onlar da kendilerine yönelttiğimiz bir takım meselelerdeki tenkitlerimizden rahatsız.  Irak politikanızı tenkit ettik haklıyız!  Suriye politikanızı tenkit ettik haklıyız!  Laikliği tavsiye ettiniz, tenkit ettik haklıyız! Allah bir cemaate bir vazife verirse sancağı ona teslim etmek istiyorsa hiç kimse o sancağı elimizden alamayacak."