ŞU ANDA CUMA TEFSİR DERSİ CANLI YAYINDA!
Muhterem Alparslan Kuytul Hocaefendi'nin her cuma gerçekleştirdiği tefsir dersi şu anda canlı yayında! Canlı yayını hemen sitemizden, TV FURKAN'dan veya sosyal medya hesaplarımızdan izleyebilirsiniz:
Canlı Yayını TV Furkan'dan izlemek için tıklayın
Canlı Yayını Facebook'tan izlemek için tıklayın
Canlı yayını Furkan Vakfı Youtube kanalından izlemek için tıklayın
Canlı yayını Alparslan Kuytul Twitter hesabından izlemek için tıklayın
CANLI YAYINI SİTEMİZDEN İZLEMEK İÇİN TIKLAYIN

Alparslan Kuytul Hocaefendi

Anasayfa » Alparslan Kuytul Hocaefendi

Alparslan Kuytul Hocaefendi Kimdir?

Alparslan Kuytul Hocaefendi, 1965 yılında Adana’da dünyaya geldi. Ailesi ve çevresinden aldığı dini eğitim ve terbiye ile İslam seven biri olarak yetişti. Henüz ortaokul eğitimi esnasında, dinini öğrenme ve anlatma gayreti içerisindeydi. Lise yıllarına geldiğinde milletinin içerisinde bulunduğu durumu, onu daha çok çalışmaya ve İslam’ı tebliğ etmeye yöneltti. Yaptığı araştırmalar, okuduğu kaynak eserler ayrıca çeşitli hocalardan aldığı Arapça ve klasik ilimler O’nu Kur’an ve sünnete daha çok yaklaştırdı.

Yüksek öğrenimini, Çukurova Üniversitesi Mimarlık
Mühendislik Fakültesi İnşaat Mühendisliği
bölümünden mezun oldu. Daha sonra Mısır’da El-Ezher Üniversitesi İslam Hukuku Fakültesi’ni bitirdi.

Alparslan Kuytul Hocaefendi’nin başlattığı, temeli 1980 yılına dayanan harekettir. Bu hareket; Allah’ın yardımı, Hocaefendi’nin fedakâr çalışmaları ve birkaç gayretli insanla filiz vermiş. 1994 yılında Furkan Eğitim ve Hizmet Vakfı adıyla çiçek açmıştır.

Hocaefendi’nin en büyük amacı; Rabbani metotla İslami hizmetler yapan, tüm meselelere sahabiler gibi Kur’an ve sünnet penceresinden bakan, Kur’an’da bulunan iman, ibadet, ahlak ve cihad gibi tüm vitaminleri alınması gerektiği kadar alabilen öncü bir neslin yetiştirilmesidir. Alparslan Kuytul Hocaefendi bu özlemini gerçekleştirebilmek amacıyla tüm mesaisini eğitim ve hizmet çalışmalarına vakfetmiştir.

İslam Ümmeti’nin kurtuluşunun alim ve aydın vasıflı insanların yetiştirilmesinden geçtiğine inanan Alparslan Kuytul Hocaefendi, bu amaçla yıllardır talebeleriyle derslerine devam etmektedir.

Resmi internet adresinden www.alparslankuytul.com detaylı bilgi alabilirsiniz.