22 Nis 2017
İftiralara Cevaplar | ‘HAYIR DEDİĞİ İÇİN FURKAN HAREKETİNE MÜDAHALE YAPILDI’ DİYEN HABER SİTELERİNE ALPARSLAN KUYTUL HOCAEFENDİ’DEN CEVAP! Vakfımızın canlı yayın kanallarından bugün yaşanan olay ile ilgili açıklama yapan Alparslan Kuytul Hocaefendi kendisine yöneltilen soruda “Bazı haber sitelerinde ‘Hayır’ dediği için Furkan Hareketine müdahale yapıldı şeklinde haber yapılmasını nasıl değerlendiriyorsunuz?” sorusuna cevap verdi; “Bazı haber siteleri ‘biz hayırcıymışız, hayır dediğimiz için hükümet bunu yaptı’ diyormuş. İşte ben buradayım ve sizlerde buradasınız. Biz hayırcı değiliz evetçi de değiliz. Hiçbirimiz oy kullanmadık, ‘evet’ de demedik ‘hayır’ da demedik. Yalan söylemesinler. Bilmiyorlarsa da doğruyu öğrensinler. Ya bilerek yalan söylüyorlar. Ya da bilmiyorlar. Bize yapılan zulüm bundan değil. Bize izin verilmeyen o Atatürk parkında her gün hayırcılar eylem yapıyorlar. 50-60 kişi kadar her gün eylem yapıyorlarmış. Bende yeni öğrendim. Yani bize izin verilmeyen o parkta hayırcılara izin veriliyor. Biz hayırcıyız da o yüzden bu zulüm yapılmadı. Hayırcı olmadığımızı daha önce de defalarca ilan ettik. Bu siteler bilmiyorlarsa düzeltsinler. İki yüz kişi kadar diyorlar. Hepiniz ordaydınız. Burada bile 600 kişi var. Orada 10 bin kişiye yakın insan vardı. Haber siteleri bilmiyorsa öğrensin. Bile bile söylüyorlarsa Allah’a havale ediyoruz. Gitsin emniyete sorsun. 200 kişi mi 2 bin kişi mi 10 bin kişi mi görsünler. .”  Daha öncede sosyal medyada yayılan Furkan Vakfı “Hayır” diyeceğini açıkladı” şeklinde yapılan asılsız haberlere Muhterem Alparslan Kuytul Hocaefendi cevap vermiş, “Benim böyle bir açıklamam olmamıştır. ‘Hayır’ tarafına ya da ‘evet’ tarafına destek veriyor değiliz. Müslüman olarak bizim istediğimiz şey Allah’ın dünyasında Allah’ın dediği olmalıdır.” demişti. İŞTE O AÇIKLAMA: