KOPENHAG’DA HAKEMDEN KAÇANLAR

Binanın vakfa ait olduğu herkesin bildiği açık bir gerçek olduğu halde biz yinede Müslümanlar arasında problem olmasın diye hakeme razı olduk. Bir buçuk aydır Kopenhag’da Vakfımızın merkezine bağlı devam etmek isteyen kardeşlerimizi binamızdan çıkarmaya çalışanlar açıkça “hakeme razı değiliz” demiyorlar ama bir buçuk aydır bir türlü hakeme gitmiyorlardı. Devamlı, “toplanacağız, karar alacağız” diyor ve süreci uzatıyorlardı. En sonunda “tamam” dediler, birlikte hakemler araştırıldı ve bulundu. Hakemlerden bugün (yani 23.10.2016) için randevu alındı ama sonra “Biz Pazar günü için ‘tamam’ dememiştik” dediler ve bugün itibariyle yine hakeme gitmediler. Bu olayda üç gerçek ortaya çıkmaktadır:

• Cemaatten ayrılanlar, bir buçuk iki aydır ortak bir karara varamıyorlar. Çünkü her karar için hepsinin bir arada olmasını bekledikleri ve bir araya geldiklerinde de her kafadan bir ses çıktığı için bir sonuca varılamıyor. Şimdi yarın yine bir toplantı yapma ihtimallerinden bahsediliyor. Bu kaçıncı toplantı ama bir türlü uzlaşamıyorlar! İyi ki sayıları 20-30 kişi! Bir de 500 kişi olsalardı kim bilir ne olurdu? “Biz, her zaman birlikte karar vereceğiz, bizde tek kişi yetkili olmayacak” diyerek yalnız cemaatten değil cemaatin ve bir yetkilinin gerekliliği fikrinden de ayrılanlar daha ilk adımda bu sistemle bir yere varamayacaklarını görmüş olmalıdırlar. Bugün bir konuda karar alamayanların o binada yıllarca birlik, beraberlik ve disiplin içerisinde hizmet ve eğitim yapabilmelerinin mümkün olmadığı açıktır.

• İçlerinden bazıları hakeme gitmeyi istiyorsa da bir kısmı da hakemin aleyhlerine hüküm vereceğinden korkarak hakeme gitmek istememekte, toplanamama ve ortak karar alamama bahanesine sığınmaktadırlar.

• Kimi binayı satıp herkesin parasını geri almasından bahsediyor. Kimi ise bizim onların bağışlarını kendilerine geri ödememizi istiyor. Bu kimseler sadece cemaatten kopmadılar aynı zamanda İslam’ın hükmüne teslim olmaktan ve fıkıhtan da kopmuş durumdalar. İslam Fıkhında 4 mezhebe göre de verilen hibeyi geri almak “Gasp” sayılır ve haramdır. İçlerinde fıkıh bilen bir hoca olmadığı için İslam’a göre hükmü ‘haram’ olan bir talepte bulunmaktadırlar. Fıkıh bilen hakemlere gidip sorsalardı onlar da bu talebin haram olduğunu kendilerine söylerlerdi. Cumartesi günü Resmi hesabımızdan yayınlanan “Hibe’den dönmek caiz midir?” başlıklı yazıda 4 Mezhebin bu konudaki görüşü belirtilmişti. ( http://www.furkanvakfi.net/hibeden-bagistan-donmek-caiz-midir.html )

Hakeme yani şer’i karara razı olmayıp paramızı geri alalım diyenler Peygamberimizin şu hadislerini bilmelidirler;

Efendimiz (S.A.V) şöyle buyuruyor: “Hibesinden dönen kusmuğuna dönen (yiyen) köpek gibidir”  Yine diğer bir hadiste; “Bir kimsenin bir bağışta bulunup da sonra bağışından geri dönmesi ona helal olmaz. Ancak baba çocuğuna yaptığı bağıştan geri dönebilir.”

Buharî-Hibe, Müslim-Hibât, Ebu Davut-Büyü’, Tirmizi-Büyü’, Nesaî-Hibe

Bu olay hangi tarafın İslam’ın hükmüne ve hangi tarafında nefsine teslim olduğunu gösteren bir olay olmuştur. Yakında Kopenhag’daki bütün Müslümanlar ve cemaatler bu gerçeğin farkına varacaklardır.

23 Ekim 2016

1. Cansu Kolcu dedi ki:

Allah razi olsun.Meseleyi çok güzel ele almissiniz.Rabbim hainlere firsat vermeyecektir..

2. Hanife TUNA dedi ki:

Sadece gözleri değil kalpleri de akraba ve memleketli taassubuyla kör olmuş.Cemaat olmanın rahmetiyle oluşan birliği fitne çıkararak bozdular.Şimdi bir fıkhı, bir idari meselede bile kaos yaşıyorlar.Ama bu daha başlangıç yazık ettiler amellerini zayi ettiler,ahiretlerini berbat ettiler.Sevindirdikleri sadece şeytan oldu keşke anlayabilselerdi.

3. Murat dedi ki:

Bu insanlar artık şunu görmelidirler. Demekki yıllardır bunları birarada tutan Allah ın hükmü, cemaate olan rahmet ve lidere olan itaatmiş.Daha şu meselede bile ortak karara varamayanlar çileli islam davasına nasıl hizmet edecekler? Aslında şimdi tam zamanı. Beğenmedikleri ve ayrıldıkları cemaatin önemini daha iyi anlamalıdırlar. Yol yakınken tevbe etmeli ve daha büyük yanlışlar yapmadan kararlarından vazgeçmelidirler.

4. serkan dedi ki:

Onlar biliyorlar ondan, yoksa böyle yaparlar mı Galip kıran dan hiç fıkıh da böyle bişey yoktular demiyor insan infak ettiğini ister mi bu haramdır demiyor çünkü oda biliyor ki burası furkan vakfının oda vermek istemiyor çünkü kin kusuyor isyan ediyor demek ki Allah kalbinde hastalığını tedavi etmeyeni şeytana teslim olmasına izin veriyor

5. Ersin Yalçın dedi ki:

Hatırlıyorum da 1-2 sene evvel Gaziantep’te ‘Allah’ın Hükmüne Razi Olmak’ adli komferansimizda bu konunun gündeme gelmemesi için uğraşanlar ile şu malum ve üzücü olayda onların Allah’ın hükmüne razi olmamalari arasında ne fark var Allah aşkına? Mümin ise bir kişi Allah’ın hükmüne razi olduğu içindir. Zaten İslam teslimiyet demek degil miydi? Nefis insanı ne hale getiriyor? Kişi sabah kalktığında müslüman gece yatağına girdiğinde kafir olabilir hadisi aklıma geliyor. İnşallah şu hatalarindan vazgecerler yoksa Allah’ın tokadı çok sert olacak.

6. Sumeyye dedi ki:

Sunnetullah da asiler toplulugu herzaman husrana ugramistir.Ya bu dunya da Ya da ahirette…

7. abdullah dedi ki:

Allah samimi olanlara hakikati görmeyi fitnecilere de fitneden uzak durabilmeyi nasib etsin

8. Dede dedi ki:

Rabbim herzaman haklının yanında

9. Esma dedi ki:

Efendimiz “Cemaat bir sopadır.” buyurur.Bugün cemaatten ayrılanlar o sopadan da oldular.Bir türlü uzlaşamadılar. Allah’ın hükmüne razı olmadılar. Rabbim cemaatin ve liderin kıymetli olduğunu, bu hadisede göstermek istese de onlar gözlerini kapatmış ve görmek istemiyorlar.Biran önce tevbe edip yalnışlarından dönseler!

10. Sümeyye Das dedi ki:

Allah razı olsun

11. Ali dedi ki:

Aklıma “Aralarında hüküm vermesi için Allah’a (Kur’an’a) ve peygambere çağırıldıkları zaman, bir de bakarsın ki içlerinden bir grup yüz çevirmektedir.” NUR 48. ayeti geldi

12. Tevhid dedi ki:

Gayri meşru bir gorusmeye 3 sene göz yumuluyor ,gorevi elinden alınmıyor neymiş sırf o ıslah olur sırf orada hizmet yapan yokmuş diye.bu şekilde onu ıslah ederken maşallah çok güzel zarar veriyorsunuz davaniza!..