21 Nis 2017
Furkan Eğitim ve Hizmet Vakfı olarak; Ümmetimizin kurtuluşa susadığı şu dönemde, çağına mucizevi kurtuluş getiren Efendimizi hatırlamak ve O’nu daha iyi anlamak ve davasının farkına vararak hayırlı bir ümmet olmak için Adana’da düzenlemeyi planladığımız  "Model İnsan Hz. Peygamber" konulu Kutlu Doğum Programımız son anda valilik tarafından iptal edildi. Programımız için Aqualand kır düğün salonu tahsis edilmiş tüm duyuru çalışmaları bu adres üzerinden yoğun bir şekilde yapılmıştı. Ancak ilginç bir şekilde düğün salonu sahibi, bir takım kimseler tarafından tehdit edildi ve ardından program için tahsis edilen yer Adana Valiliği tarafından iptal edildi. Ancak Furkan Vakfı olarak Programımızı Mimar Sinan açık hava tiyatrosunda gerçekleştirmek için Adana Büyükşehir Belediyesine başvurarak Mimar Sinan Açık Hava Tiyatrosunu kullanmayı talep ettik. Büyükşehir belediyesinden izin alınmasına rağmen yaklaşık 10 bin kişinin katılımının beklendiği konferansımızın orada da yapılmasına izin verilmedi. Adana Valiliğinin bu iptal kararlarını şiddetle kınıyoruz. Yapılan bu haksız engellemeyi ve zulmü siz duyarlı halkımızın vicdanına ve Rabbimize havale ediyoruz. Kendilerine yapılan engellemelerde fikir özgürlüğünü her türlü yolla savunarak baskı ve engellemeleri kınayan AK Parti Hükümeti, Furkan Vakfı’nın konferanslarını 3 yıla yakındır çeşitli yollarla engelliyor ya da son anda iptal ediyor. Ve Furkan Vakfı yetkilileri ve gönüllüleri olarak bunu 3 yıldır gündeme taşıdığımız halde hiçbir çözüm getirilmediği gibi engellemeler her geçen gün artarak devam ediyor. Yıllardır çeşitli illerde çok çeşitli engellemelerle ile karşılaştığımız halde Vakfımızın Genel Merkezinin bulunduğu Adana’da böylesine bir engelleme ile ilk defa karşılaşıyoruz. Bayan-erkek binbir zahmet ve gayretle ve binlerce lira masraf yapılmasının ardından gelen bu haksız kararı şiddetle kınıyoruz. Adana Valiliğinin bu kararı verdirtenler, sadece bir konferansı iptal etmediler;  bu kadar emeği, masrafı ve hazırlığı görmezden gelerek bir kez daha binlerce insanın hakkına girdiler. İslami faaliyetlere sürekli darbenin vurulduğu bu günleri unutmayacağız ve asla unutturmayacağız. Bu haksız engellemeleri yapanlar; Türkiye Tarihine, ‘İslami konferans ve çalışmalara darbe vuranlar’ olarak geçeceklerdir. Son anda verilen bu iptal kararını şiddetle kınıyoruz. Yapılan bu zulmü siz duyarlı halkımızın vicdanına ve Rabbimize havale ediyoruz.