Yıllar Sonra İlk Defa Cuma Tefsir Dersi Olamayacak

Ömrünü İslam’a adayan Muhterem Alparslan Kuytul Hocaefendi, yıllardır halka açık olarak gerçekleştirdiği Cuma tefsir dersini bu hafta gerçekleştiremeyecek.

20 yılı aşkın süredir Kur’an’ın mesajının ve davasının anlatıldığı tefsir dersi muhterem Alparslan Kuytul Hocaefendi’nin gözaltına alınması ve vakfımızın faaliyetlerden geçici olarak men edilmesi sebebiyle gerçekleştirilemeyecek.

30 yılı aşkındır toplumun ihyası için çalışan, halkın teveccühünü kazanmış bir hareket haline gelen, terörle hiçbir ilgisi olmadığı tüm Türkiye tarafından bilinen Vakfımıza 30 Ocak Salı sabahı 5.30 sularında Adana Cumhuriyet Başsavcılığı talimatıyla Adana Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü tarafından baskın düzenlendi. Şafak vakti düzenlenen operasyonla Alparslan Kuytul Hocafendi ve 21 talebesi gözaltına alındı. Yapılan operasyon sonrası Adana Valiliği Furkan Vakfı’nı geçiçi olarak faaliyetlerden men etti.

Emniyet önünde yaklaşık 4 gündür bekleyiş devam ederken Alparslan Kuytul Hocaefendi’nin ailesi ve sevenleri desteğini ve tepkisini sosyal medyada göstermeye devam ediyor.

Bu durumun kamuoyunca bilinmesini istiyor ve hiçbir engellemenin Furkan Hareketi’ni yıldıramayacağını, aksine daha da güçlenerek ilerlemesini sağlayacağını bildiriyoruz…

02 Şubat 2018

1. murat dedi ki:

Allah c.c hocam dan razı olsun bu işler başina gelmesi onun dogru yolda oldugunun en büyük beşareti, Allah in dünyasında Allah ın dedigi olur.

2. elazigli zaza dedi ki:

Yaziklar olsun yaziklar bu ülkede din desen kalmamis iman yok demokrasi desen sölicek söz bile yok

3. Aser dedi ki:

zulm hec zaman bitmez onemli olan semimi hocalarin var olmasidir. Allah her sheye shahittir.